Monoblock-versiossa kaikki lämmöntuotantoon käytettävät komponentit sijaitsevat ilma-vesilämpöpumpun sisällä. Koska sisä- ja ulkoyksikön väliset liitäntäputket täytetään vain vedellä, nämä yksiköt voidaan ottaa nopeasti ja helposti käyttöön. Työn suorittavalla urakoitsijalla ei tarvitse olla kylmäainetodistusta voidakseen asentaa ilma-vesilämpöpumpun. Ja koska useimmat laitteet toimivat hyvin hiljaisesti, ne voidaan sijoittaa lähelle asuinhuonetta.
Ilma-vesilämpöpumppu: energiatehokas ja älykäs
Kysy neuvoa asiantuntijaltaIlma-vesilämpöpumput ovat yleisimmin käytettyjä lämpöpumppuja. Tämä ei johdu ainoastaan niiden suhteellisen alhaisista investointikustannuksista vaan myös niiden erilaisista asennusvaihtoehdoista. Ilma-vesilämpöpumput soveltuvat sekä sisä- että ulkoasennukseen.
Tuotevalikoima: Ilma-vesilämpöpumput
Vitocal ilma-vesilämpöpumput soveltuvat sekä modernisointi- että uudisrakennushankkeisiin. Verrattuna maalämpöpumppuun ilma-vesilämpöpumpun investointikustannukset ovat pienemmät, sillä maalämpökeräimen asentamisesta tai maalämpöantureiden poraamisesta ei aiheudu kustannuksia. Ilma-vesilämpöpumput voidaan asentaa sisä- ja ulkotiloihin. Ulkoasennus on erityisen tilatehokas ratkaisu. Ainoastaan ohjausyksikkö asennetaan talon sisäseinälle. Viessmann tarjoaa sekä split- että monoblock-mallisia ilma-vesilämpöpumppuja.
Ilma-vesilämpöpumpun edut lyhyesti
Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?
Tapa, jolla ilma-vesilämpöpumppu tuottaa lämpöenergiaa ilman avulla, voidaan kuvata jääkaapin esimerkin avulla. Jääkaappi ohjaa lämpimän ilman ulos, kun taas ilma-vesilämpöpumppu tuo lämpöä huoneilmaan. Tarkemmin sanottuna tuuletin imee aktiivisesti ympäröivää ilmaa ja siirtää sen ilma-vesilämpöpumppuun rakennettuun ilmalämmönvaihtimeen (höyrystimeen). Sen sisällä kiertää kylmäaine, joka muuttaa olomuotoaan alhaisessa lämpötilassa ja haihtuu. Jotta tämä kylmäainehöyry saadaan nostettua tasolle, jota voidaan käyttää lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden lämmitykseen, se puristetaan kompressorin avulla.
Koska vanhat rakennukset eroavat suuresti toisistaan iän ja historian mukaan, tarvitaan erityyppisiä ratkaisuja. Jotta uusi lämmitysjärjestelmä voidaan sijoittaa ja käyttää järkevästi vanhempaan rakennukseen, myös tilat, savupiippujärjestelmä, savupiippu ja lämpöeristys voidaan joutua päivittämään. Tarkat tiedot voi antaa vain lämmitysasentaja perusteellisen tarkastuksen jälkeen.
Lue lisää split ilma-vesilämpöpumpuista täällä.
Ilma-vesilämpöpumpun edut
ilma-vesilämpöpumpun edut vaihtelevat näkökulmasta riippuen. Näiden pumppujen paremman luokittelun kannalta on hyödyllistä erottaa toisistaan niiden perushyödyt ja erityiset hyödyt.
Ilma-vesilämpöpumpun perushyötyihin kuuluu ennen kaikkea se, että se on kustannuksiltaan ilmainen ja ääretön lämmönlähde. Tämän energialähteen käyttö tekee järjestelmän omistajista vähemmän riippuvaisia fossiilisista polttoaineista. Toisin kuin polttoöljy tai maakaasu, ulkoilma ei ole altis taloudellisille tai poliittisille vaihteluille. Lisäksi savupiippujen ja savukaasujen tarkastajien kustannukset jäävät menneisyyteen. Kun asunnonomistajat päättävät käyttää ilma-vesilämpöpumppua, he voivat luottaa toimintavarmuuteen ja kiinteistönsä arvon nousuun. Muita lämpöpumpun taloudellisia etuja ovat valtion houkuttelevat tuet lämpöpumppua ostaessa.
Seuraavassa luettelossa on yhteenveto ilma-vesilämpöpumpun eduista:
- Ilmainen lämmönlähde käytettävissä kaikkina vuorokauden aikoina
- Suhteellisen alhaiset investointikustannukset
- Laajennettavissa kaskaditoiminnon ansiosta
- Ei vaadi viranomaislupia
- Soveltuu kaikkiin talotyypeihin, uudis- tai modernisointihankkeisiin.
- Jälkiasennus on mahdollista
Ilma-vesilämpöpumpun edut muihin lämpöpumppuihin verrattuna
Ulkoilman lisäksi myös maaperä ja pohjavesi tuottavat lämpöenergiaa, josta lämpöpumput voivat tuottaa lämmitysenergiaa. Kun kodinomistajat ovat ostopäätöksen edessä, heidän ei pitäisi jättää huomiotta ilma-vesilämpöpumpun etuja muihin lämpöpumpputyyppeihin verrattuna. Niitä on varsin paljon.
Ilma-vesilämpöpumpun investointikustannukset ovat suhteellisen alhaiset verrattuna esimerkiksi maalämpöpumppuihin. Yksi syy tähän on lämmönlähteen hyödyntämistapa. Toisin kuin maalämpöpumpussa, Ilma-vesilämpöpumpun kanssa ei tarvita maan kaivamista eikä syviä porauksia. Sen sijaan ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö voidaan asentaa joustavasti. Se voidaan sijoittaa jalustalle tai seinäkiinnikkeeseen, ja se ottaa lämpöä ulkoilmasta. Sen tilantarve on mallista riippuen noin yksi neliömetri.
Ilma-vesilämpöpumpun suunnitteluvaatimus on vähäinen, sillä huomioon on otettava vain sopiva lämmitysteho ja melusuojaus. Viranomaislupaa ei tarvita, toisin kuin maalämpöpumppujen tapauksessa.
Nykyaikaiset Viessmannin Ilma-vesilämpöpumput toimivat erittäin hiljaisesti, eikä niitä juuri kuule käytön aikana. Tämän saavuttaminen on vaatinut vuosien intensiivistä tutkimus- ja kehitystyötä. Viessmannin lämpöpumpuissa on Advanced Acoustic Design -tekniikka, jossa kaikki lämpöpumpun komponentit on suunniteltu minimoimaan melua. Matalataajuiset äänet, jotka koetaan erityisen häiritseviksi, on minimoitu.
Toinen Ilma-vesilämpöpumpun etu on sen yksinkertainen asennus. Mallista riippuen se voidaan asentaa joko kokonaan sisätiloihin tai ulos. Jos tilaa on rajoitetusti, split-versio on optimaalinen ratkaisu. Siinä laite on jaettu sisä- ja ulkoyksikköön, ja suurin osa komponenteista, kuten tuuletin, höyrystin ja kompressori, sijaitsevat ulkoyksikössä. Sisäyksikössä on vain lauhdutin ja hydrauliset komponentit sekä ohjausyksikkö.
Myös kunnallinen ja kaupallinen käyttö mahdollista
Ympäristövastuullisuuden lisäksi yksi ilma-vesilämpöpumpun eduista on sen nopea ja helppo käytettävyys erityisesti kunta- ja kaupallisella sektorilla. Lue lisää täältä.